CENTAR NAVAK

Piste i poligoni

Staza centra NAVAK

Treninzi osnovnih i naprednih nivoa za putničke automobile, kamione i autobuse u centru NAVAK sprovode se u realnim uslovima kolovoza i pri realnim putnim brzinama.

Bezbedna pista za visoke brzine, sa širokim bezbednosnim zonama, počinje glavnim pravcem dužine čak 1,2 km i širine 15 metara. Istočna i zapadna povratna krivina, tehnički deo staze, kao i pomoćne saobraćajnice omogućuju da se profesionalni i specijalistički treninzi obavljaju brzinama i do maksimalnih za određeni tip vozila.

Stazu centra NAVAK karakterišu 23 krivine različitih oblika i radijusa. Podjednako odgovara automobilima i motociklima i predstavlja idealan ambijent za trening, ispitivanje, testiranje ili zabavu u najbezbednijim uslovima.

CENTAR NAVAK

Kvašene i klizave površine

Instalacije i oprema Centra NAVAK omogućavaju kvašenje svih asfaltnih površina prema potrebi. Gotovo sve vežbe se mogu izvoditi i na suvom i na mokrom asfaltu. Na posebnim pozicijama postoje fiksne i montažne klizave površine, koje nakvašene simuliraju površinu niskog koeficijenta prijanjanja kao što je led na kolovozu.

01 / 08

Terenski poligon centra NAVAK

Bočni nagib

Kamena staza

Peščani bazen

Šumska staza

Tvister drvo

Uzdužni nagib 50%

Uzdužni nagib 70%

Vodeni rov

V rov

Surova realnost najtežih uslova vožnje van asfalta pripremljena je na površini od osam hektara.

Bez obzira na vrstu terenskog vozila prirodne i veštačke prepreke terenskog poligona centra NAVAK predstavljaju ozbiljan izazov. Između ostalog, tu su brda sa usponima do 70%, bočni nagibi od 50%, veliki i mali rovovi, kamena “rock-crawl” staza, peščani bazen, vodeni rov i tako dalje. Nakon demonstracija i treninga na preprekama, treninzi se nastavljaju na specijalnoj kružnoj i šumskoj stazi gde neretko možete sresti i pravu divljač.